VIDEO Rezerviști militari din Botoșani, la antrenamente cu forțele de rezervă ale Armatei SUA

Rezerviști voluntari ai Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” din Botoșani au executat, săptămâna aceasta, activități de instruire în facilități ale Ministerului Apararii Nationale și ale Primăriei Municipiului Botoșani.

Aceștia vor participa în perioada următoare la antrenamentul comun al forțelor de rezervă ale Armatei SUA cu rezerviști voluntari din structuri subordonate Statului Major al Apărării. Activitatea se va desfășura în conformitate cu regulamentul „CIOR – Interallied Confederation of Reserve Officers”.

Pentru prima dată, rezerviștii voluntari din România se antrenează cu militari din rezerva Forțelor Armate ale SUA Timp de o săptămână, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu este gazda unui antrenament comun al rezerviștilor din armatele României și SUA. Este prima misiune la scară mare dedicată rezerviștilor voluntari din România și prima dată când aceștia participă la un exercitiu militar-aplicativ împreună cu un aliat NATO.

Antrenamentul se va desfășura după formatul Milcomp, o competiție militară organizată anual de Confederația Interaliată a Ofițerilor în Rezervă, cea mai mare organizație a ofițerilor în rezervă din lume.
Din cauza pandemiei, competiția a fost suspendată în 2020 și 2021, dar se așteaptă reluarea ei anul viitor, la Atena. România își propune să participe la Milcomp 2022 cu cel puțin o echipă, iar antrenamentul din România reprezintă o etapă importantă pentru selecția participanților.
Cei 53 de participanți se vor antrena pe pista cu obstacole de tip CISM, la înot cu obstacole, trageri cu pistol-mitraliera și pistol, aruncarea grenadelor de mână, marș și orientare în teren. Programul include și o serie de cursuri Combat Lifesaver, la care vor fi predate și exersate elemente de îngrijire a leziunilor provocate prin lupta în câmpul tactic (TCCC).

Evenimentul are loc cu sprijinul Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Aeriene și Comandamentului Logistic Întrunit, în baza aprobării ministrului apărării naționale. La activitate participă rezerviști voluntari din toate regiunile României, din diferite arme și specialități, împreună cu reprezentanți ai Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) și cu personalul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Centrului de Perfecționare pentru Artilerie Terestră și Artilerie Antiaeriană “Ioan Vodă” Sibiu și Centrului de Perfecționare Vânători de Munte ,,Bucegi” din Predeal.

Video: Brigada 15 Mecanicată Podu Inalt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *