FOTO Tânăr din Botoșani selectat pentru o tabără de Educație Juridică la Costinești. Peste 100 de tineri au încercat să obțină un loc

Un tânăr din județul Botoșani a câștigat un loc într-o tabără de Educație Juridică, la Costinești. Este vorba despre Ștefan Alexoaie, de 16 ani, din localitatea Sarafinești. Adolescentul este elev la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani și este unul dintre tinerii care adoră să se implice în diverse proiecte educative.

„M-am înscris la tabără pentru că mi s-a părut foarte interesantă inițativa domnului Cristi Danileț, aceea de a combina utilul cu plăcutul, adică o tabără de Educație Juridică la mare, la Costinești. Mă bucur că am fost unul dintre cei 30 de câștigători, fiind 120 de participanți. Sunt atras de domeniul juridic și cel antreprenorial, vreau să aflu cât mai multe informații din domeniul juridic, căci pentru cel antreprenorial îmi dedic destul de mult timp învățării”, ne-a mărturisit Ștefan.

Tabăra „Summer Legal Academy” este destinată în special elevilor care trec în clasa a X-a și a XI-a.

„Un rol important în selecție, cred eu că a fost scrisoarea de intenție, în care am explicat de ce am vrea să mergem în tabără. Am încredere în domnul Cristi Danileț și ceilalți organizatori că tabăra va fi una de succes și foarte productivă!”, spune Ștefan.

Pe viitor, tânărul își dorește să-și facă propria afacere.

Un număr de 30 de copii din România și din Republica Moldova sunt fericiții câștigători ai locurilor disponibile în tabăra de Educație Juridică organizată anul acesta de VeDemJust la Costinești, locuri pentru care a existat o adevărată competiție.

”Să discutăm cât mai mult cu noua generație, poate, poate putem schimba perspectiva și îi putem încuraja, să intre în Justiție, să intre în Politică. Pentru că dacă vrei cu adevărat o schimbare, așa cum se laudă tânăra generație că vrea, atunci să își asume lucrul ăsta.  Nu vreau să plece în străinătate, nu vreau să fie nepăsători, indiferenți. Haideți în Justiție! Haideți în Politică! Lucrați și schimbăm aici, în țară, lucrurile”, a explicat pentru Spotmedia.ro judecătorul Cristi Danileț, membru fondator şi membru în boardul VeDem Just.

Este al treilea an în care VeDemJust organizează astfel de tabere în care se discută teme de Educație Juridică, iar anul acesta au existat 117 doritori. Selecția a fost făcută pe baza scrisorii de intenție – au fost apreciați, în special, cei care au expus planul lor de a răspândi în rândul comunității cunoștințele pe care le vor dobândi în tabără și pe baza mini-CV-ului – au fost punctate persoanele deja implicate în viața comunității în diverse proiecte și cele care dovedesc calități de leadership.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *