Un fost primar din Botoșani a cerut Tribunalului să îi permită să revină pe funcție. Ce au decis judecătorii!

primarie sigla generic, stiri, botosaniPrimarul comunei Blândești, Stelian Maxim, care a fost destituit din funcție prin ordin al prefectului Dan Nechifor, ca urmare a unui conflict de interese, nu se va putea întoarce pe funcție.

Acesta a contestat în instanță ordinul prefectului, însă Tribunalul Botoșani s-a pronunat, miercuri, în acest dosar, respingând cererile, atât în ceea ce privește suspendarea ordinului, cât și în ceea ce privește anularea actului normativ emis de prefect.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Instituţiei Prefectului Judeţului Boto?ani. Respinge cererea de anulare ordin prefect, ca nefondată. Respinge cererea de suspendare a executării, ca fiind rămasă fără obiect. Respinge cererea privind cheltuielile de judecată ca nefondată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  332/2021  14.07.2021.

Primarul comunei Blândești, Stelian Maxim,  a fost declarat, în 2017, în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce și-a închiriat lui înșuși o parte din pajiștea comunală.

Inspectorii ANI au constatat că Maxim Stelian, actualul primar al comunei Blândeşti şi fost consilier local în aceeaşi comună, a votat Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea închirierii pajiștii prin licitație publică (teren în suprafață de 542,58 ha situat în satele Blândești, Cherchejeni, Soldănești, aparținând domeniului privat al comunei Blândești).

De asemenea, în calitate de consilier local, Maxim a votat Hotărârea Consiliului Local privind scăderea taxei de participare la licitație privind închirierea pajiștii comunale aparținând comunei Blândești și modificarea punctului 10 în caietul de sarcini.

 

Un primar din Botoșani își va pierde mandatul. A fost găsit incompatibil de ANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com