VIDEO Peste 56.000 de botoșăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19. Șefa DSP: Nu am închis niciun centru de vaccinare

Peste 56.000 de botoșăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței. Este vorba despre persoane care au vaccinarea completă.
Deși numărul celor care se vaccinează a scăzut considerabil, deocamdată, DSP Botoșani nu a decis închiderea vreunui centru, iar unitățile mobile de vaccinare continuă să meargă în comunele din județ pentru imunizarea populației.

În fiecare zi în 3-4 comune din județ, echipele de la centrele mobile vaccinează persoane.

„Până în momentul de față s-au vaccinat 56.496 de persoane, atât cu prima doză, cât și cu rapelul sau doza unică, deci au vaccinare completă. În continuare, centrele de vaccinare își continuă activitatea după program redus, nu am închis încă la nivelul județului Botoșani niciun centru de vaccinare. Continuăm activitatea cu unitățile mobile”, a spus Monica Adăscăliței

Șefa DSP susține că de la începutul pandemiei de coronavirus s-au efectuat, prin intermediul DSP Botoșani, 64.227 de teste, dintre care în 2020 au fost prelevate 33.893 de probe, iar în acest an, până în luna iunie, 30.384.
Botoșaniul și Suceava sunt printre județele codașe la vaccinare din țară.

Profesorii, lăsaţi fără banii de concediu: E prima oară când se întâmplă acest lucru

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *