Profesorii, lăsaţi fără banii de concediu: E prima oară când se întâmplă acest lucru

catalog, scoala, stiri, profesor, botosaniSituaţie fără precedent în învăţământul românesc: profesorilor nu le vor fi plătiţi banii de concediu înainte ca aceştia să intre în concediu. Aceştia vor primi doar un avans, urmând ca restul banilor să îi primească în mai multe tranşe.

Tot mai mulţi profesori au fost anunţaţi că, dacă vor bani pe concediu, să facă repede o cerere. Oricum, aceştia ar urma să primească doar un avans. Un profesor de la un colegiu de la București a intervenit în emisiunea Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, cu un punct de vedere asupra acestei situaţii nemaiîntâlnite până acum.

E prima oară când se întâmplă acest lucru, ca în pragul concediului oamenii să nu fie plătiţi. Perspectiva e să ne fie plătite în fiecare lună nişte tranşe şi în concediu te descurci cum poţi. Legea prevede că banii de concediu se plătesc înainte de concediu. Ei şi aşa ne-au tăiat tichetele de vacanţă. Oamenii primesc ce-au votat. Iată, în sectorul 1, oamenii au votat apă caldă şi au primit şobolani. Au îngheţat salarii, alocaţii, preţurile cresc, euro creşte, puterea de cumpărare scade, deci practic salariile scad, dar să nu plătească integral concediul e o noutate.  Marile sindicate din învăţământ nu au reacţionat în niciun fel„, a declarat un profesor la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *