Botoșăneanul inspector la RAR, săltat de DNA, a fost lăsat în libertate. Avocatul: „O monstruozitate de dosar”

Inspectorul RAR săltat de procurorii DNA pentru luare de mită a fost pus în libertate. Curtea de Apel a admis ieri edcizia Tribunalului Vaslui prin care se dispusese arestarea preventivă a botoșăneanului Dragoş Mandache. Magistraţii ieşeni au decis luarea în privinţa lui Mandache a măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, până pe 24 iulie inclusiv.

În acest interval, Mandache va trebui să se prezinte la organul de urmărire penală, la poliţie sau la instanţă atunci când sunt chemaţi şi să anunţe schimbarea domiciliului. De asemenea, el nu va putea părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz.

Pot spune că acuzaţiile aduse de către DNA domnului Mandache sunt şocante. O monstruozitate construită în arestul IPJ printr-un denunţ, dosar ţinut ascuns prin manopere insidioase de interpretare a normelor de procedură penală, în mod nedorit şi regretabil. Am déjà vu-uri ale perioadei 2014-2017”, a comentat avocatul lui Mandache, Cristian Constantin Curcă.

Fost şofer al liderilor liberali ieşeni şi fost preşedinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, Mandache este coordonator zonal al Departamentului ITP din cadrul RAR. Procurorii DNA susţin că, în această calitate, Mandache a luat mită de aproape 14.000 de euro pentru a trece cu vederea defectele unor maşini.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *