Înduioșător! Botoșănean, aflat în misiune în Afganistan, surprins în timpul unui moment emoționant

Caporalul Lucian Muraru, din Botoșani, aflat în misiune în Afganistan, a fost surprins de colegii săi în timpul unui apel video cu soția sa. O sunase să o felicite, pentru că azi este ziua ei de naștere. Era foarte fericit să audă că primul lor copil, Mateo, care a venit pe lume acum două luni, este sănătos și a început deja să crească.

Lucian face parte din Batalionul de Protecție a Forței ,,Jderii” și se află în prima lui misiune internațională în teatrul de operații din Afganistan.
„Ne-a povestit că era în tură în momentele în care soția sa se pregătea să nască. A stat cu emoții, nu a putut suna în aceast timp, deoarece procedura de aici e literă de lege. S-a concentat la ceea ce avea de făcut, a spus câteva rugăciuni în gând, iar Dumnezeu l-a ascultat. Pe această cale îi transmitem și noi doamnei Muraru un călduros ,,La mulți ani!”, iar copilului multă sănătate, se arată pe pagina de Facebook Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”.
Începând cu luna februarie a aceastui an, Batalionul de Protecție a Forței ,,Jderii” a fost dislocat pe două baze militare din Afganistan, Kandahar și Bagram, ca urmare a redimensionării misiunii NATO ,,Resolute Support”.

Recent, Baza Aeriană Kandahar, una din cele mai importante locații de aici în care au acționat militarii români de-a lungul celor 19 ani, a fost predată forțelor de securitate afgane. O parte din militarii batalionului își continuă însă misiunea în Baza Aeriană Bagram din Nordul Afganistanului, conform angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *