FOTO Vești bune despre șoferul de tir din Botoșani care a fost diagnosticat cu o boală cruntă. Totul a pornit de la niște amorțeli ale mâinii!

Vești bune despre botoșăneanul Costel Saviuc, șoferul de tir grav bolnav, al cărui caz a fost prezentat în exclusivitate de BotoșaniNews.ro. Acesta se află în Istanbul și a primit primele celule stem.
Coșmarul bărbatului de 37 de ani din Hudești a început anul trecut, când a mers la medic și a aflat un adevăr dureros: suferă de scleroză laterală amiotrofică (SLA). Totul a început la începutul pandemiei, când Constantin Saviuc a început să aibă amorțeli într-o mână. S-a gândit că nu e nimic îngrijorător, dar după o lună, văzând că persistă ar fi avut nevoie de medic. Nu s-a dus, de frică, din cauza panicii stârnite de COVID-19.  În iulie 2020 a mers însă la un spital din Iași.

„A plecat la spital un om și s-a întors alt om. A venit și căuta pe internet să vadă cât mai are de trăit.”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, sora acestuia.

Bărbatul, care este tatăl unei fetițe, a început să se simtă tot mai rău, abia putea vorbi, nu poate mânca singur și nici nu se poate mișca. Sora sa, dar și tatăl său, au grijă de el permanent, dar boala evoluează atât de repede încât se tem de ce e mai rău.

Au apelat la mai mulți medici, dar cu toții au spus că singura șansă este un transplant de celule stem, care se poate face în străinătate, iar pentru asta au nevoie de foarte mulți bani.

După ce cazul a fost prezentat de BotoșaniNews.ro, au început să apară donatorii, inclusiv prin asociații umanitare, iar acesta a fost dus la Istanbul, unde primește tratamentul necesar.

Constantin este absolvent al unui liceu, la specializarea matematică – informatică, a lucrat mai mulți ani în străinătate, iar apoi a revenit în țară și a decis să lucreze ca șofer de camion.

Povestea sfâșietoare a unui șofer de tir din Botoșani, care are nevoie urgentă de ajutor. Totul a început de la faptul că îi amorțea o mână

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *