Povestea sfâșietoare a unui șofer de tir din Botoșani, care are nevoie urgentă de ajutor. Totul a început de la faptul că îi amorțea o mână

Un bărbat de 37 de ani din Hudești trăiește un adevărat coșmar de anul trecut, când a mers la medic și a aflat un adevăr dureros: suferă de scleroză laterală amiotrofică (SLA). Totul a început la începutul pandemiei, când Constantin Saviuc a început să aibă amorțeli într-o mână. S-a gândit că nu e nimic îngrijorător, dar după o lună, văzând că persistă ar fi avut nevoie de medic. Nu s-a dus, de frică, din cauza panicii stârnite de COVID-19.  În iulie 2020 a mers însă la un spital din Iași.

„A plecat la spital un om și s-a întors alt om. A venit și căuta pe internet să vadă cât mai are de trăit.”, ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, sora acestuia.

Bărbatul, care este tatăl unei fetițe, a început să se simtă tot mai rău, iar acum abia poate vorbi, nu poate mânca singur și nici nu se poate mișca. Sora sa, dar și tatăl său, au grijă de el permanent, dar boala evoluează atât de repede încât se tem de ce e mai rău.

Au apelat la mai mulți medici, dar cu toții au spus că singura șansă este un transplant de celule stem, care se poate face în străinătate, iar pentru asta au nevoie de foarte mulți bani.

Constantin are nevoie de ajutor

Constantin este absolvent al unui liceu, la specializarea matematică – informatică, a lucrat mai mulți ani în străinătate, iar apoi a revenit în țară și a decis să lucreze ca șofer de camion. Cu trei luni înainte de a afla cumplitul diagnostic, bărbatul a spus familiei că nu mai poate lucra. Se simțea obosit și nu mai făcea față programului, așa că a decis să renunțe.  Vestea că este bolnav a căzut ca un trăsnet asupra sa și a familiei sale, care îl privește, neputincioasă, cum se stinge pe zi ce trece.

Sora acestuia face un apel disperat către toți oamenii care pot să ofere din puținul lor pentru fratele său, ca să îl poată trata în străinătate. Cei care vor să ajute, o pot face în conturile de mai jos, deschise pe numele bărbatului, dar pot lua legătura cu sora acestuia la nr. de telefon 0743671214 .

Saviuc Constantin RO02 RNCB 0237 0243 6477 0001 RNCBROBU Lei

Saviuc Constantin RO45 RNCB 0237 0243 6477 0003 RNCBROBU Euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *