Preot din Botoșani, după ce a scăpat de COVID-19: Virusul acesta nu e o abureală, m-a scuturat un pic, mulțam lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile

Preotul Ștefan Grădinaru, de la Capela Militară din Botoșani, susține că a fost infectat cu COVID-19, dar a reușit să învingă virusul. El a precizat, luni, în cadrul unei ședințe la Prefectura Botoșani, că nu le face recomandări credincioșilor cu privire la vaccinare, în schimb îi îndeamnă să poarte mască.

Vizavi de vaccin, sunt cel mai mulțumit când nu mă întreabă credinciosul ce să facă. Sunt tare mulțumit pentru că eu sunt preot, nu sunt medic și așa e cel mai corect, să nu dau o părere greșită. Doi: am trecut prin boală, nu neg, deci virusul acesta nu e o abureală, m-a scuturat un pic, mulțam lui Dumnezeu că mi-a mai dat zile, dar legat de aceasta, eu așa am rugat credincioșii mei, două chestiuni: masca, dacă așa spune stăpânirea, vă rog, purtați masca, să fiu iertat, măcar pentru faptul să nu dăm bani aiurea, că altfel putem și sancționați și eu și dvs”, a spus preotul.

De asemenea, susține că i-a îndemnat pe credincioși ca la primul simptom să apeleze la medicul de familie.
Autoritățile județului s-au întâlnit, luni, cu reprezentanții Bisericii pentru o serie de discuții în ceea ce privește campania de vaccinare la Botoșani, dar și măsurile de siguranță care trebuie păstrate inclusiv în lăcașurile de cult. La întâlnire au fost prezenți: prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, dar și șefi ai Poliției și Jandarmeriei și mai mulți preoți și stareți în frunte cu protopopul de Botoșani, Petru Fercal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *