FOTO Preoții din Botoșani, băgați în ședință de prefect și șefa DSP Botoșani. „Nu vreau să vă întrebăm dacă credeți în boală sau nu, ci doar să ne sprijiniți, să fiți liantul cu populația”

Autoritățile județului s-au întâlnit, luni, cu reprezentanții Bisericii pentru o serie de discuții în ceea ce privește campania de vaccinare la Botoșani, dar și măsurile de siguranță care trebuie păstrate inclusiv în lăcașurile de cult. La întâlnire au fost prezenți: prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, dar și șefi ai Poliției și Jandarmeriei și mai mulți preoți și stareți în frunte cu protopopul de Botoșani, Petru Fercal.

Nu vreau să vă întrebăm dacă credeți în boală sau nu, ci doar să ne sprijiniți, să fiți liantul cu populația. […] „E o boală parșivă, poate să evolueze foarte bine, dar poate evolua extrem de prost”, a precizat Monica Adăscăliței.

La rândul său, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a spus că această întâlnire era imperios necesară în condițiile în care această săptămână este una foarte importantă din punct de vedere religios, oamenii se adună în număr mare la biserici și cu atât mai mult trebuie respectate măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus.

Preoții prezenți la ședință au precizat că îi îndeamnă pe credincioși să poarte masca și să respecte măsurile de prevenire, însă lasă la decizia lor dacă vor să se vaccineze sau nu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *