Amenzi după slujba oficiată într-o biserică din județul Botoșani, unde s-au încălcat regulile pandemice: Șase preoți au fost amendați

Șase preoți au fost amendați de polițiștii botoșăneni, după slujba care a avut loc la Biserica Tudora cu încălcarea regulilor pandemice. Evenimentul s-a realizat cu peste 100 de enoriași, iar regulile de distanțare socială au fost încălcate, implicit de protopopul de Botoșani, Petru Fercal.

În urma anchetei dispuse de Inspectoratul de Poliție Județean, au fost amendați șase preoți, iar cercetările continuă. Astfel, s-a dispus șancționarea contravențională cu amendă de 500 lei pentru organizatorul evenimentului, respectiv preotul paroh, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

De asemenea, au fost sancționate contravențional alte cinci persoane care aveau calitatea de participanti la eveniment. Verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care nu au respectat legislatia in vigoare, urmand a se dispune măsurile legale care se impun”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

FOTO Regulile pandemice, călcate în picioare în frunte cu protopopul de Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *