Escrocul din Botoșani, care a șantajat măicuțe, directori și parlamentari, își așteaptă condamnarea într-un alt dosar

Foto: Romaniatv.net

Escrocul din Botoșani, care s-a dat preot, ziarist, procuror sau avocat, își așteaptă condamnarea într-un alt dosar. Sorin Alin Verincianu este cunoscut ca fiind „escrocul cu o mie de fețe” după ce, pentru a-și duce la capăt planurile e înșelăciune, s-a dat drept ziarist, procuror, avocat sau chiar preot. Ultima faptă de înșelăciune i-a adus în buzunar peste 50.000 de lei, dar a ajuns și în arest preventiv. Individul mai este trimis în judecată pentru o înșelăciune comisă la Suceava, pentru care a și fost condamnat la prima instanță.

Botoșăneanul de 34 de ani, din Dorohoi, a fost condamnat de Judecătoria Suceava, în luna decembrie a anului trecut, la o pedeapsă de patru ani, opt luni și 156 de zile de închisoare pentru o înșelăciune comisă la Suceava. Sentința cuprinde însă și alte pedepse, emise de instanțe din Botoșani și Câmpulung Moldovenesc. Cu toate acestea, el a făcut deja aproape patru ani din pedeapsă. Decizia finală urmează să fie dată de Curtea de Apel Suceava.

Este acelaşi individ care în urmă cu mai mulţi a fost săltat de poliţişti în timp ce, susţinând că este preot, se pregătea să oficieze o slujbă de înmormântare. Acelaşi individ care susținea că este angajat al Direcţiei de Sănătate Publică şi mergea în control pe la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind „sancţionate” cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei.

Prin 2008, se recomanda ziarist la Pro TV şi al publicaţiilor Monitorul, şi a şantajat mai multe persoane publice, susţinţând că deţine imagini compromițătoare. I-a căzut în plasă printre alţii şi un fost parlamentar liberal din Botoşani, Liviu Cîmpanu, care a plătit 275 de lei rambursul DVD-ului trimis de către escroc printr-o firmă de curierat rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *