Măsura închiderii spitalelor, aspru criticată de liberalii botoşăneni

PNL BotosaniLiberalii botoşăneni consideră închiderea spitalelor drept un abuz incalificabil al actualei puteri. Gheorghe Sorescu, prim vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PNL, susţine că această măsură manifestă dispreţ la adresa cetăţenilor României, nerespectându-le drepturile.

Prin decizia acestui Guvern se blochează accesul cetăţenilor la servicii medicale, ştiindu-se că majoritatea oamenilor nu au bani să se deplaseze în alte localităţi pentru a solicita o consultaţie medicală. Practica trimiterii acasă a bolnavilor care au nevoie de asistenţă medicală spitalicească, precum şi transferarea forţată a unor bolnavi către alte spitale este inumană şi antinaţională. Mai mult, guvernarea Băsescu-Udrea-Boc trimite în şomaj medici şi asistenţi medicali, în condiţiile în care există o criză gravă de personal medical. Această guvernare nu respectă autonomia locală, dispunând desfiinţarea unor spitale prin şantajarea şedinţelor consiliilor judeţene şi a primarilor cu nefinanţarea activităţilor medicale„, a precizat Sorescu.

Acesta consideră că aşa-zisa reformă în sănătate este politizată, peste 70% dintre spitalele închise, susţine Sorescu, sunt în localităţi cu autorităţi locale conduse de către opoziţie. Prim-vicepreşedintele PNL Botoşani spune că aceste acte sunt ilegale şi recomandă autorităţilor locale acţionarea în instanţă de contencios administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *