Peste 23.000 de botoșăneni s-au imunizat de la începutul campaniei de vaccinare. DSP deschide un nou centru de vaccinare la Botoșani

smart

Peste 23.000 de botoșăneni au ales să se imunizeze, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID, iar peste 11.000 au primit și rapelul. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat că s-au primit 38 666 de doze de vaccin, dintre care Pfizer (29.206), Moderna (5.300) și Astra Zeneca (4.160). Vaccinarea se face în prezent pe 12 fluxuri, cu câte 60 de persoane, dar sunt și două fluxuri separate pentru personalul militar.

Concret, sunt 23.294 de persoane vaccinate, dintre care 11.078 au primit și rapelul.  La nivelul județului Botoșani, campania de vaccinare a început pe 4 ianuarie 2021.

„Urmează de săptămâna viitoare să mărim capacitatea pe fluxuri de la 60 la 90 de persoane și vom mai deschide un centru de vaccinare la Școala nr. 17”, a declarat directorul DSP Botoșani.

Peste 240 de elevi și profesori din județul Botoșani infectați cu virusul COVID 19, în doar două luni

One thought on “Peste 23.000 de botoșăneni s-au imunizat de la începutul campaniei de vaccinare. DSP deschide un nou centru de vaccinare la Botoșani

  1. Doamna doctor va felicit pentru puterea de munca de care dati dovada.16 garzi pe luna , este intr-adevar f mult.Vreau sa cred ca faceti asta , asa cum ati declarat candva , pentru oameni,pentru sanatatea lor si nu pentru banii care cu siguranta vin meritat din aceste garzi.
    Insa dumneavoastra doamna doctor v-ati asumat o mare responsabilitate si anume grija fata de sistemul sanitar Botosnean si in speta acum in criza, grija in ceea ce priveste raspandirea virusului sars cov 19 la nivelul judetului.V-ati asumat singura chiar daca poate fata de nivelul de salarizare initial ,ati scazut ceva.Dar aceata asumare ,va aduce notorietate si in acelasi timp si putere.Din pacate ,acest sir lung de garzi si sa o spunem deschis,pt a va completa bugetul, nu ne face decat deservicii la nivelul DSP.
    Cat timp mai aveti sa va ocupati de raspandira virusului?Doar statisticile si declaratiile de presa, nu au rezultate.
    Din pacate gradul de cunostinte la nivelul judetului atat despre virus, transmitere, cat si vaccin este f mic.Ce ati facut ca DSP pentru asta?De cate ori ati iesit la televiziuni locale, in presa cu informari despre virus,despre vaccin, consecinte, cazuri concrete…? Sigur, nu v-a permis timpul, dar nici nu ati trimis reprezentanti sa faca acest lucru.Din cauza ca lumea nu stie ce este cu acest vaccin,f multe locuri din Botosani la vaccinare au fost ocupate de Bucuresti, Slatina, Maramures sau chiar Sibiu.
    Este de bine, de rau, eu nu stiu, dar stiu ca exista f multi si cei mai multi in mediu rural care habar nu au de periculozitatea virusului,iar de vaccin nici nu mai vorbesc.Va veti confrunta cu focare la tara pe care nici nu le veti putea controla(deja au inceput).
    Dar repet, ocupata cu atatea garzi, nu veti reusi nici cand sa reduceti numarul de cazuri, decat atunci candne va ajuta Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *