Peste 240 de elevi și profesori din județul Botoșani infectați cu virusul COVID 19, în doar două luni

Foto: Newsmaker

Peste 240 de elevi și profesori, dar și angajați care fac parte din personalul auxiliar al unităților de învățământ, au fost confirmați cu virusul COVID-19, în perioada 8 februarie- 28 martie a.c. Datele au fost făcute publice de directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței. Potrivit acesteia, au fost infectați 51 de profesori din școli din mediul urban și 38 din mediul rural, dar și 24 de persoane care fac parte din personalul auxiliar.

De asemenea, de pe 8 februarie, au fost confirmați 131 de elevi pozitivi . Dintre aceștia, 40 au mers la școală fizic, iar 71 au făcut cursuri online, toți din mediul urban. Din mediul rural au fost infectați 13 elevi, care au mers efectiv la școală, și șapte elevi care au ținut cursuri online.

La fiecare caz depistat în școli s-a discutat cu responsabilul desemnat de unitatea școlară pentru a informa depistarea cazurilor de pozitivi precum și recomandări și ulterior s-a transmis o informare scrisă. Am recomandat în continuare efectuarea unei anchete interne în unitatea școlară pentru a compara cu ancheta epidemiologică efectuată de către Direcția de Sănătate Publică și evidențierea unor posibili contacți direcți”, spune șefa DSP Botoșani.

Monica Adăscăliței a precizat că au fost trimise și teste rapide pentru depistarea coronavirusului în școlile din județul Botoșani unde există cabinete școlare.

Drama prin care a trecut directoarea unei școli din Botoșani, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Te cuprinde doar o teamă de moarte și de a nu te sufoca”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *