Drama prin care a trecut directoarea unei școli din Botoșani, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Te cuprinde doar o teamă de moarte și de a nu te sufoca”

Viceprimarul Liviu Toma si directoarea Anca Toma

Directorul Școlii Gimnaziale nr.1 „Sf Nicolae” din municipiul Botoșani, Anca Toma, care este soția viceprimarului Liviu Toma, a dezvăluit prin ce a trecut în perioada cât a fost bolnavă de coronavirus. Cadrul didactic le-a  mulțumit medicilor botoșăneni pentru modul în care a fost tratată. S-a vindecat de COVID-19, dar, spune profesoara, probabil nu va mai fi niciodată la fel. Anca Toma a spus că în timp ce virusul este doar o glumă pentru unii, pentru alții, care au trecut prin boală, este o realitate.

„Prima zi de revenire la normal…dar oare voi mai fi la fel vreodată? Nu cred si nu am cum. Am învățat sa apreciez tot ceea ce înainte părea neimportant si neinteresant…. COVID-19. Linia dintre viata și moarte, o gluma pentru unii, o realitate pentru alții, mii de controverse și totuși mii de trăiri, frici, dureri îngrozitoare, depresii și reușite. Cred ca mulți dintre noi am spus ca mie nu mi se poate întâmpla, sau sunt tânără și n-am ce pati chiar eu, sau sigur se exagerează și nu e chiar asa si totuși din păcate este adevărat. Nimic nu poți previziona în cazul acesta și nimic și nimeni nu-ti garantează ce va urma și cum vei fi”, a spus cadrul didactic.

Anca Toma a povesti exact prin ce a trecut de când a luat virusul, cum și-a pus toate speranțele în medici, dar și în Dumnezeu.

Te cuprinde doar o teama de moarte și de a nu te sufoca, iti pui toate speranțele în Dumnezeu, disperi, speri, te rogi și nu în ultimul rand crezi în eroii aceia îmbrăcați în costume de cosmonaut care îți vorbesc blând, te încurajează și îți sunt alături deși nici ei nu știu ce va urma. Nici nu știu cui ar trebui sa multumesc întâi, știu ca nu am fost în stare sa vorbesc, sa scriu și nici acum nu am o stare buna de a socializa. Mulțumesc lui Dumnezeu ca ne-a păzit de ce putea fi mai rău, celor dragi noua care au avut grija de noi si de copilul nostru rămas singur si disperat acasă, unor persoane speciale sufletului meu care mi-au demonstrat ce înseamnă sa-ti fie alături necondiționat si sa facă tot ce le sta în putinta sa ne aducă un zâmbet de incurajare pe chip, zecilor de amici si colegi de servici care ne-au sprijinit cu mesaje calde și de suflet și nu în ultimul rand întregului colectiv de cadre medicale, adevărate profesioniste și inimoase, coordonate de doamna doctor Morcov Valentina, un medic care îți sădește în suflet speranța că totul va fi bine”, a spus directorul școlii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *