Avantaje majore ale izolării cu spumă poliuretanică și de ce ar trebui să o utilizați

Unul dintre lucrurile minunate ale izolației cu spumă este că este ideal pentru casele noi și vechi!

Dacă doriți să izolați o clădire nouă sau să actualizați una mai veche, merită să vă uitați la beneficiile izolației cu spumă poliuretanică pulverizată.

Chiar dacă acest tip de izolație este mai scump decât alte tipuri, beneficiile izolației prin pulverizare cu spumă vă pot economisi bani pe facturi.

Acestea sunt două tipuri diferite de izolație cu spumă. În funcție de nevoile dvs., puteți alege din spuma de pulverizare cu celulă deschisă și celulă închisă.

Citește și: Metodă nouă de izolare a locuințelor! O firmă din Botoșani aplică izolații cu spumă poliuretanică

Există două tipuri de izolație cu  spumă poliuretanică:

  • Celula deschisă este versiunea mai ieftină și este mai bună pentru a bloca zgomotele, în timp ce o celulă închisă este densă și funcționează mai bine pentru a împiedica aerul și apa să pătrundă în pereți. Izolația celulelor deschise tinde să fie mai spongioasă, datorită aerului care pătrunde în interiorul celulelor.
  • Izolația celulei închise este mai rigidă și solidă.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre cel mai bun tip de izolație, aruncați o privire la lista noastră cu 8 beneficii ale izolației cu spumă poliuretanică pulverizată.

1. Beneficiile de răcire și încălzire ale izolării cu spumă poliuretanica

Una dintre abilitățile unice ale spumelor de pulverizare este pătrunderea în microfisuri și fisuri. Odată ce spuma este aplicată direct în fisuri, aceasta se extinde și se usucă rapid, blocând aerul și apa. Izolarea spumei nu este doar o blocadă pentru aer și apă, ci și pentru căldură și frig. În funcție de locul în care locuiți, izolarea cu spumă vă poate reduce facturile de încălzire și răcire. Chiar dacă izolația cu spumă este mai scumpă decât alte tipuri de izolație, pe termen lung vă economisește bani pe facturi.

2. Reducerea zgomotului

Spuma de pulverizare cu celule deschise are capacitatea de a reduce semnificativ zgomotul. Celulele deschise din interiorul spumei reduc la minimum zgomotul față de alte tipuri de izolație.

3. Nu mai ai polen și alergeni în clădirea ta

Unul dintre beneficiile izolației cu spumă prin pulverizare este reducerea cantității de polen sau alergeni care trec prin pereți. Datorită faptului că spuma ajunge la fisuri și crăpături, aerul nu poate pătrunde în pereți, așa cum se întâmplă cu alte tipuri de izolație. Prin reducerea numărului de alergeni care intră în clădire, îi ajutați pe cei care suferă de alergii sau afecțiuni respiratorii. Mai puțin aer care intră, mai puțini strănuturi. Birourile izolate cu izolație cu spumă poliuretanică pulverizată fac lucrătorii mai fericiți și mai productivi. Izolația din interiorul casei dvs. vă poate economisi și bani pe facturile medicale.

4. Împiedică insectele și rozătoarele mici să intre în casa ta

Micile găuri din structura clădirii sunt o invitație deschisă la furnici, gândaci și rozătoare mici. Din fericire, fisurile și crăpăturile pot fi umplute cu spumă de pulverizare. Spuma de pulverizare cu celule închise este cel mai bun pariu dacă doriți să creați o barieră împotriva micilor intruși. Odată ce spuma de pulverizare intră în crăpăturile mici, devine tare. O barieră dură descurajează rozătoarele și insectele. Ținând departe insectele și rozătoarele, reduceți și șansele de a vă îmbolnăvi de deșeurile de rozătoare.

5. Previne creșterea mucegaiului

Atât izolația cu spumă cu celulă deschisă, cât și celula închisă împiedică pătrunderea umezelii prin pereții și acoperișul clădirii. Chiar dacă ambele tipuri de spumă reduc acumularea condensului, spuma cu celule închise funcționează ca o barieră împotriva cantităților mari de apă. Cu cât trece mai puțină apă prin pereți, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta probleme de sănătate datorate mucegaiului.

6. Crește rezistența structurii casei

Unul dintre cele mai mari beneficii ale izolației prin pulverizare cu spumă este rezistența pe care o adaugă la structura casei, datorită faptului că spuma umple crăpăturile dintre structura de lemn a acoperisului si ale aticului și ține totul împreună ca un adeziv puternic.

7. Durează mai mult

Izolația din fibră de sticlă și din polistiren nu reprezintă soluții pe termen lung. Fibra de sticlă se lasă și se adună, în timp ce polistirenul se rupe de-a lungul anilor. Aceste tipuri de izolații trebuie înlocuite în timp. Pe de altă parte, izolația cu spumă prin pulverizare nu se lăsa și nu se rupe pe perioade lungi de timp.

8. Ecologic

Spuma de pulverizare reduce consumul de energie și vă protejează clădirea împotriva creșterii mucegaiului. Deoarece durează mai mult decât orice alt tip de izolație, consumă mai puține materiale.

În concluzie:

Beneficiile izolației cu spumă prin pulverizare ar trebui să îi facă pe toți să o ia în considerare, indiferent dacă clădirea lor este nouă sau veche.

Chiar dacă investiția inițială este mai mare decât alte tipuri de izolație, de fapt vă economisește bani pe facturi.

În timpul iernii, vă protejează casa de frig și umezeală. În timpul verii, vă protejează de căldură.

Metodă nouă de izolare a locuințelor! O firmă din Botoșani aplică izolații cu spumă poliuretanică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *