Învățătoare acuzată că a jucat la păcănele mii de euro luaţi de la părinţi. Ar fi fost datoare la cămătari

O învățătoare din Râmnicu Vâlcea, soție de preot, este acuzată că a jucat la păcănele mii de euro luați de la părinți, dar și pentru că a furat păpuși Barbie din magazine. Femeia era datoare inclusiv la cămătari, potrivit StirileProtv. Învățătoarea în vârstă de 40 de ani este acuzată că fura păpuși scumpe din magazinele din oraș. În luna ianuarie, camerele de supraveghere ale unui magazin au surprins momentul în care dascălul își băga în geantă o păpușă scumpă, iar apoi merge la casă cu alte două păpuși ieftine, pe care le plătește.

Proprietarii magazinului le-au spus polițiștilor că femeia nu ar fi la primul furt și că încă din 2018 ar fura păpuși de la ei din magazin, paguba până în acest moment ridicându-se, susțin ei, la circa 3.000 de lei.

În 2019 ar fi depus și plângere, dar ulterior s-au împăcat cu învățătoarea, pe care au decis să nu o mai ierte când au văzut, acum o lună, că a furat din nou.

La adresa învățătoarei au apărut, însă, și alte acuzații. Părinții copiilor spun că le-ar fi cerut bani, sub pretextul unui ajutor pentru diverse cazuri umanitare, dar că dascălul ar fi cheltuit banii la păcănele.

A luat sume cuprinse între 300 și 1.000 de euro de la părinți

 

Până acum, însă, ei nu au vrut să depună plângeri scrise. Abia după dosarul penal pentru furt calificat au fost de acord să depună mărturie pentru înșelăciune.

Învățătoarea a fost suspendată și în acest moment este în curs o anchetă a inspectoratului școlar județean, care vrea să o excludă din învățământ.

Gazeta de Sud scrie despre învățătoare că fura păpuși Barbie și a fost de patru ori în comisia de disciplină, colegii săi cunoscând inclusiv faptul că avea datorii la cămătari și poprire pe salariu după ce a fost executată silit de judecători.

Pe de altă parte, Timpul de Vâlcea dezvăluie că femeia, care este soție de preot, nu fura numai păpuși, ci și diverse alte produse, din orice magazin.

Învățătoarea a împrumutat sume cuprinse între 300 și 1.000 de euro de la părinți, publicația vâlceană precizând că se află în posesia a peste 600 de mesaje schimbate de cadrul didactic cu aceștia despre banii de care avea nevoie pentru cauze umanitare și pe care nu îi mai înapoi după ce îi primea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *