Au fost stabili noii subprefecți ai județului Botoșani. Unul este de la PNL, iar celălalt de la USR-PLUS

Prefectura BotosaniCele două formațiuni politice care au negociat funcțiile de subprefecti ai județului Botoșani și-au desemnat persoanele pe care le susțin pentru această demnitate publică.

Este vorba de PNL și USR-PLUS care au convenit, în coaliția de guvernare, că își vor asuma funcțiile de subprefect, în echipă cu prefectul PNL Dan Nechifor.

Astfel, PNL a desemnat-o pentru funcția de subprefect pe Aneta Gireadă, soția lui Verginel Gireadă, cea care a ocupat, până vara trecută, și funcția de primar al comunei Mihai Eminescu. Biroul Permanent Județean al PNL a votat-o cu 17 voturi pentru și trei împotrivă.

De cealaltă parte, USR PLUS o propune pe Magda Oleniuc, cea care are, în prezent calitatea de consilier local în municipiul Botoșani. Ea a primit votul de încredere a Biroului Permanent Național al USR-PLUS, venind pe filiera PLUS.

Magda Oleniuc este de profesie jurist, dar cea mai mare parte a carierei sale a desfășurat-o în sectorul financiar-bancar. Până în 2018, a ocupat poziții de management în cadrul unei bănci, respectiv în cadrul unei mari societăți comerciale, iar din 2018 a decis să urmeze calea antreprenoriatului.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *