Abstract sau cu forme geometrice? Ce tipuri de covoare sunt în trend în 2021

Covorul a devenit un element important în design, fiind o combinație între performanță și funcționalitate, siguranță și design-uri unice. În 2021, vei găsi un amestec de palete de culori solide cu modele expresive, vibrante și atrăgătoare. În timp ce covoarele tradiționale și-au păstrat locul în tendințe, produsele originale și sustenabile devin din ce în ce mai populare, în special în rândul tinerei generații. 

Covoarele moderne nu mai joacă de mult rolul unui simplu obiect de interior. În prezent, un element de decor ar trebui să poarte un anumit mesaj sau să spună o poveste. În ultimii ani, designerii și producătorii profesioniști de covoare au investit puternic în proiecte sustenabile, pentru a satisface preferințele consumatorilor.

 

Iată mai jos care sunt parametrii care determină principalele tendințe pentru 2021:

  • Materiale prietenoase cu mediul

 

Protejarea naturii este responsabilitatea fiecărui om în parte, astfel că un stil „eco” nu ar trebui să fie doar la modă sau prestigios, ci și o alegere conștientă care îți permite să găsești alternative sigure pentru această misiune. Având în vedere acest lucru, producătorii se concentrează pe materiale ecologice și reciclate, realizate din diferite tipuri de materiale care sunt utilizate în totalitate sau parțial la fabricarea covoarelor. De asemenea, cele țesute din fibre vegetale sunt un element elegant al decorului pentru casă; acestea sunt destul de rezistente, însă se recomandă evitarea zonelor cu umiditate ridicată. 

 

  • Modele cu efect abstract

Modelele mixte devin tot mai populare. Astfel că, în 2021, tendințele se îndreaptă spre culori mai calde și mai primitoare, iar modelele frumoase și complexe, amestecate cu arta creației plastice, fac ca aceste covoare să fie foarte căutate. De asemenea, există numeroase alte stiluri clasice, cum ar fi cele marocane, care pot livra cu succes designul abstract. Deși această combinație poate fi uneori riscantă, rezultatul devine fabulos dacă fuziunea este reușită, iar culorile sunt în armonie cu restul mobilierului. Așadar, dacă dorești să oferi sufrageriei tale un design modern, poți alege un covor de aici – Homelux.ro oferă o gamă diversă de covoare abstracte sau cu influențe orientale, în diverse mărimi și culori, adaptate fiecărui tip de cameră. 

 

  • Modele geometrice

 

Modelele geometrice sunt unul dintre cele mai populare design-uri din industria covoarelor. Acestea sunt construite din linii drepte și unghiulare, care sunt suprapuse și constituite din modele ce pot oferi efectul de iluzie optică. În ceea ce privește coloritul, acestea vin la pachet cu nuanțe neutre, dacă sunt proiectate după un design minimal, ori multicolore în cazul celor clasice, orientale. 

  • Modele ombre sau multicolor

Tehnica ombre este acum populară nu numai în industria frumuseții, ci și în decorarea interiorului. Magia culorii care curge lin de la întuneric la lumină într-o paletă monotonă sau multicoloră poate cuceri de la prima privire! Dacă dorești să faci din covor un detaliu luminos al sufrageriei – modelul cu efect ombre este alegerea ideala.

Așadar, cum să alegi cel mai potrivit model de covor pentru casa ta? Important anul acesta este să ținem cont nu numai de culori și tipar, ci și de textură, materialele din care au fost create și impactul pe care producția acestui obiect decorativ o are asupra naturii și populației. În concluzie, 2021 vine la pachet cu tendințe sustenabile, care să respecte atât producătorii locali, cât și mediul înconjurător.

 

Sursa foto: Shutterstock.com / Pinterest.dk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *