Ce au decis autoritățile din Botoșani cu privire la slujbele religioase din singura localitate din Botoșani aflată în carantină!

Autoritățile din județul Botoșani că slujbele religioase din Havârna, singura localitate din Botoșani aflată în carantină din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19, pot avea loc, însă doar în anumite condiții.

La slujbe pot participa doar localnicii, care trebuie să respecte normele sanitare. 

Potrivit Hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență prin care s-a dispus carantinarea localității Havârna, „activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/sau în afara lăcaşurilor de cult doar pentru persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori adresa declarată în zona carantinată cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, de minim 4 mp/persoană”.

Citește și:
„Sfinții Trei Ierarhi pe 30 ianuarie: Ce nu ai voie să faci în această zi!” este blocat
 
Sfinții Trei Ierarhi pe 30 ianuarie: Ce nu ai voie să faci în această zi!

În ceea ce privește botezurile și cununiile, acestea se pot oficia în
lăcaşurile de cult, cu participarea a maximum 20 persoane (numărul ce include şi persoanele care oficiază slujba religioasă).

De asemenea, la Havârna se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 10 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

În aceeași localitate, se permite oficierea slujbelor de înmormântare, cu participarea a maxim opt persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maxim 20 persoane.

 

Pericol! Noua tulpină a COVID-19 pare să fi ajuns la Botoșani. Localitatea în care există suspiciuni privind apariția virusului modificat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *