S-a decis! Prima localitate din Botoșani care intră în carantină de joi. Vezi până când!

Autoritățile județului Botoșani au decis, miercuri, intrarea în carantină a localității Havârna începând de joi seară. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, la propunerea Direcției de Sănătate Publică Botoșani. 

Potrivit directorului DSP Botoșani, mai multe persoane din localitate refuză testarea COVID, iar majoritatea nu vor să poarte mască de protecție astfel că a propus carantinarea localității Havârna, unde sunt cele mai multe cazuri: 46 de persoane.

„Cele mai multe cazuri sunt la nivelul localității Havârna: 46 de persoane, trei în localitatea Balinți, o persoană în localitatea Gârbeni și o persoană în localitatea Tătărășeni. Sunt focare familiale”, a declarat directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței. 

Astfel, carantinarea va începe de joi, 28 ianuarie, de la ora 21.00, pentru o perioadă de 14 zile. 

„Este strict interzisă intrarea- ieșirea din zona de carantină prin alte zone și căi de acces în afara celor deschise circulației publice, pe drumurile județene, comunale și forestiere. […] Circulația și staționarea în spațiile publice a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate prevăzute în prezenta hotărâre, pe baza declarației pe propria răspundere, a legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator”, a declarat în cadrul CSJU, șeful ISU Botoșani, Cristian Amarandei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *