Pericol! Noua tulpină a COVID-19 pare să fi ajuns la Botoșani. Localitatea în care există suspiciuni privind apariția virusului modificat

Un nou pericol pândește Botoșaniul. Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Botoșani au suspiciuni cu privire la apartiția noii tulpini a viruslui COVID-19 în localitatea Havârna, localitate care, de joi seară se află în carantină, din cauza numărului mare de infectări. 

Autoritățile sanitare spun că, deşi niciunul dintre cei testaţi pozitiv nu are istoric de călătorie în afara ţării în ultima perioadă, rezultatele testelor prelucrate în laborator sunt diferite de cele de până acum.

Practic, încărcătura virală a probelor prelevate de la mai mulţi locuitori este mult mai mare decât până acum. Din acest motiv, s-a luat decizia ca o serie de probe să fie trimise la un laborator specializat pentru a se face secvenţierea genetică a virusului şi a se stabili dacă este sau nu vorba despre noua tulpină. 

Joi, numărul de persoane din Havârna care aveau infecția SARS-CoV-2 a ajuns la 55.

„Într-un interval de 48 de ore a avut loc o creştere cu 11 cazuri noi. Pentru că măsurile de distanţare şi protecţie nu au fost respectate, chiar şi în ciuda controalelor şi amenzilor date de structurile MAI, s-a luat decizia carantinări localităţii Havârna”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *