Un nou scurtmetraj realizat de copii și adolescenți din Botoșani

Anul 2020 se încheie pentru cercul de jurnalism “Micii reporteri” în cadrul căruia a luat ființă redacția Buzz cu premiera celui de-al treilea scurtmetraj realizat  de către copiii-reporteri din Botoșani. Filmul a fost realizat după o idee aparținând unei adolescente de doar 13 ani. Filmările au avut loc în această vară în mai multe locații și atât distribuția, cât și regia  aparțin copiilor și adolescenților care fac parte din redacția Buzz.

Scenariul a fost ales câștigător în urma unei competiții interne între copiii redacției, premiul cel mare fiind tocmai realizarea filmului după ideea propusă. Aceasta aparține Alesiei Țurcanu (13 ani), iar Denisa Sandu (18 ani) a fost cea care a dezvoltat scenariul și s-a ocupat de regia filmului.

Intitulat Mulțumesc pentru carte, scurtmetrajul spune povestea unei fete care aspiră spre un statut înalt în ciuda situației precare pe care o are în familie. Distribuția filmului este asigurată de Ilinca Pușcașu (13 ani), Mișu Haralamb (14 ani), Luca Lazăr (10 ani), Maria Niță (15 ani), Ana Ciobanu Lăzărescu (8 ani), Rareș Bocec (8 ani), Marta Muraru (14 ani), Ioana Crăiniciuc (16 ani), Ioana Ivaș (12 ani), Maria Doncilă (10 ani), Denisa Franț (11 ani), Sara Aursulesei (11 ani).

Scenariul aparține Alesiei Țurcanu și Denisei Sandu, regia a fost semnată de Denisa Sandu, iar în calitate de operatori de imagine au fost Denisa Sandu, Mădălin Mihai (13 ani), Maria Macsim (13 ani).

De editarea finală s-a ocupat Denisa Sandu, aflată deja la al treilea scurtmetraj în calitate de cameraman și regizor.

Premiera filmului va avea loc pe data de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, la ora 17.00, pe canalul de Youtube Televiziunea adolescenților.

Afișul premierei este realizat de Ioana Stoiciuc (15 ani).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *