Mădălina, botoșăneanca ucisă de soțul său în Italia, adusă acasă în sicriu. Localitatea în care trăia este în doliu

O tragedie fără margini a zguduit Capalbio, provincia Grosseto, Italia după ce Mădălina, o botoșăneancă de 32 de ani, a fost ucisă cu brutalitate chiar de soţul său. Administrația municipală a decis să proclame doliu în oraș, astăzi, ziua în care va avea loc înmormântarea Mădălinei.

„Ni s-a părut corect, ca și comunitate, să ne arătăm încă o dată apropierea de familia și prietenii Mădălinei și să ne reafirmăm, și mai puternic, angajamentul față de violența care a costat viața acestei tinere”, a spus primarul orașului, Settimio Bianciardi.

Doliul va fi afișat la jumătate de catarg pe primărie. Mai mult, de la ora 14.00 și pe toată durata ceremoniei funerare, care va avea loc în biserica Borgo Carige de la ora 15.30, toate activitățile de pe străzile adiacente bisericii sunt suspendate.

„Cerem tuturor să colaboreze în semn de respect și să demonstreze, încă o dată, unitatea comunității noastre”, a adaugat primarul, potrivit lanazione.it.

La finalul ceremoniei, sicriul cu trupul neînsuflețit va pleca în România

Chiar și activitățile economice din Capalbio care erau deschise astăzi sunt invitate să fie închise de la ora 14.00 până la sfârșitul ceremoniei funerare.

Cortegiul funerar va porni de la morga spitalului San Giovanni di Dio din Orbetello (Grosseto), acolo unde se află trupul Mădălinei. La finalul ceremoniei, sicriul femeii va pleca în România, unde va fi înmormântat.

Amintim că în data de 7 decembrie, Mădălina a fost înjunghiată de soțul său Adrian. Cei doi români locuiau în Pescia Fiorentina, municipiul Capalbio, provincia Grosseto, la granița cu Lazio. Criminalul a chemat carabinierii, care, sosiți locul crimei, au găsit trupul neînsuflețit al femeii. Soțul său avea și el câteva răni. Se pare că victima s-a luptat cu agresorul în momentul atacului, deoarece avea și ea un cuțit în mână. Pentru Mădălina medicii nu au mai putut face nimic. Rănile erau prea grave. Cei doi soți avea o fetiță minoră. Mădălina era din județul Botoșani, iar vestea morții sale a înduioșat întreaga comunitate natală a femeii.

Sursa: stiridiaspora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *