Prefectul Dan Nechifor: Există 29 de piețe în județ și numai cea din municipiul Botoșani nu funcționează la parametri optimi

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, susține din în județul Botoșani există 29 de piețe, însă numai cea din municipiul Botoșani nu funcționează la parametri optimi. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit, marți, cu producătorii din piață, pentru a discuta asupra problemelor pe care le întâmpină după ce guvernanții au închis piețele acoperite. Nechifor spune că organizarea de piețe volante în imediata apropiere a piețelor închise este soluția în acest moment. 

Am avut întâlniri în două tranșe cu reprezentanții celor din Piața centrală iar ulterior cu reprezentanții celor din Piața Viilor. Le-am prezentat toate aspectele referitoare la noua prevedere de Guvern 935. Într-adevăr există niște probleme pe care le-am identificat. Nu am oferit neapărat soluții, pentru că soluțiile sunt la autoritatea locală, asta însemnând organizarea de piețe volante în imediata apropiere a piețelor închise. Am făcut precizarea  că există 29 de piețe în județul Botoșani și numai cea din municipiul Botoșani nu funcționează la parametri optimi”, a precizat prefectul.

Potrivit lui Nechifor, tot ce înseamnă magazin din interiorul piețelor închise, respectiv farmacii, magazine de produse industriale, la care se poate asigura triajul la intrare, funcționează în regim normal.

Singura problemă a fost a celor care au tarabe în interiorul piețelor închise și care trebuie mutate, relocate în exteriorul piețelor agroalimentare. Toți cei care doresc să funcționeze în regim de magazin în interiorul piețelor, dacă se realizează aceste condiții pot funcționa”, a mai spus Nechifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *