Contul de economii – ce este și de ce avem nevoie de el?

Mulți experți în economie spun că ar trebui să avem conturi de economii deschise de părinți încă de la naștere. Vă puteți imagina ce bine ar fi ca la împlinirea vârstei de 18 ani să primim drept cadou o sumă mare de bani pe care o putem folosi pentru studii sau pentru a-i investi într-o afacere. Din nefericire, majoritatea oamenilor nu se pot bucura de un astfel de cadou de la părinți, deci trebuie să găsim o metodă prin care să ne oferim singuri astfel de bucurii.

Ce este un cont de economii?

Deschiderea unui cont de economii este o decizie bună indiferent de vârsta la care ne hotărâm să o luăm. Dar ce este, de fapt, un cont de economii? Acesta reprezintă un instrument financiar oferit de bănci care ne permite să economisim bani periodic și să primim o dobândă lunară sau anuală în funcție de suma adunată până la un anumit moment. Acestea sunt oferite de majoritatea bâncilor de pe piață, deci printr-o analiză detaliată a ofertei disponibile putem găsi sigur o variantă potrivită pentru fiecare dintre noi.

Ce ne oferă un cont de economii?

Cele mai importante 2 avantaje pe care le obținem în urma deschiderii unui cont de economii sunt siguranța și creșterea banilor depuși. Prin siguranță ne referim atât la faptul că banii dumneavoastră sunt asigurață de bancă în limita unei sume prestabilite, deci indiferent ce se întâmplă cu banca dumneavoastră vă veți primi banii înapoi până la ultimul cent. De asemenea, banii economisiți cash sunt puși în pericol de riscurile cotidiene (degradare, furturi), pe când cei economisiți la bancă nu pot fi atinși de acestea. Creșterea sumei depuse se întâmplă lunar prin intermediul dobânzii stabilite împreună cu banca. Astfel, veți vedea lunar cum economiile dumneavoastră cresc în siguranță, iar acest lucru vă va motiva să depuneți mai mulți bani în cont.

Ce ne facem dacă nu avem un cont de economii, dar avem nevoie de bani?

În cazul în care nu aveți un cont de economii pe care să vă bazați, dar vă aflați într-un impas financiar sau pur și simplu vă doriți să vă achiziționați un articol mai scump, puteți apela la un împrumut rapid precum cele de pe site-ul https://banksecrets.dk/. Astfel vă puteți rezolva problema urgentă ușor, ceea ce vă va da răgaz să vă puneți ordine în finanțe și să vă deschideți un cont de economii cât de repede posibil.

Un cont de economii este un loc unde ne putem păstra banii în siguranță perioade lungi de timp. Acesta este cel mai util pentru a pune de-o parte banii de care vom avea nevoie peste ani de zile. Dobânzile nu sunt cine știe ce, dar faptul că banii dumneavoastră sunt asigurați vă oferă o liniște bineivenită în vremurile nesigure în care trăim. Putem deschide un cont de economii pentru a strânge bani pentru diferite scopuri: achiziții majore (case, mașini etc.), investiții de viitor (cum ar fi deschiderea unei afaceri), cadouri scumpe (vacanțe sau bijuterii scumpe) sau doar ca asigurarea unei plase de siguranță pentru situații de urgență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *