În plină criză provocată de COVID-19, Cornel Șfaițer, unul dintre cei mai influenți oameni din fotbalul din România, lansează o propunere supriză pentru Liga 1

Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi OSK, vine cu două variante pentru Liga 1: prima pentru cazul în care competiția se va relua, a doua, cea de rezervă, în cazul în care LPF și FRF vor fi nevoite să tragă linie și să ia decizii, scrie gsp.ro.

Deocamdată nu se știe o dată exactă la câre se pot relua competițiile fotbalistice în România. Sunt presupuneri, există date aproximative, dar nimic cert. 

Nimeni nu poate spune dacă acest sezon se va mai relua, dacă se va trage linie după clasamentul actual sau, dacă până la urmă, se vor juca meciuri la foc automat pentru ca ediția să-și găsească finalul.

Cornel Șfaițer: „Prima variantă, să terminăm actualul sezon”

Cornel Șfaițer, manager la Sepsi OSK, vine cu o serie de propuneri și speră ca Federația, Liga și cei doi reprezentanți ai Ligii 1 în CEx să ceară părerea tuturor competitoarelor din Liga 1: „Am văzut că toată lumea își dă cu părerea, ceea ce e normal până la urmă. UEFA vrea să terminăm campionatele, ceea ce cred că trebuie să fie principala variantă.

Asta recomandă UEFA și cred că asta trebuie să luăm prima dată în calcul. Dacă ne încadrăm să reușim să terminăm campionatul până la 15 iulie, cred că sistemul competițional actual trebuie păstrat și în sezonul viitor. E prea puțin timp la dispoziție și nu cred că se mai impun măsuri”.

Cornel Șfaițer: „18 echipe la anul, 16 peste două sezoane”

Oficialul clubului covăsnean are și o soluție de rezervă, de compromis în cazul în care criza cauzată de COVID-19 se va prelungi: „Sunt variante să terminăm numai turul din play-out, pentru că play-off-ul e mai scurt, se poate duce până la final. Formatul pentru următorul sezon e de discutat dacă nu vom mai putea face multe variante. UEFA ne recomandă să terminăm sezonul, dar nu ne poate spune ce format să alegem pentru următorul an. Aici îmi doresc să fim consultate și noi, cluburile, prin aleșii noștri în CEx. E o competiție cu mult rating, iar aici e meritul tuturor”.

Ce propune Cornel Șfaițer în cazul în care nu vom putea relua campionatul:

SEZONUL ACTUAL:
– să nu retrogradeze nicio echipă, să promoveze din Liga a 2-a patru echipe

SEZONUL 2020-2021:
– am aduce un sistem cu 18 echipe pentru 2020-2021
– împărțirea Ligii a 2-a în două serii de 10 echipe (pot promova mai multe echipe din Liga a 3-a pentru 2020-2021) 
– din acest sezon, care ar avea18 echipe, să retrogradeze direct patru echipe
– să promoveze doar câștigătoarele celor două serii de Liga a II-a, ceea ce ar însemna să ajungem în sezonul 2021-2022 cu 16 echipe, exact varianta propusă de FRF

SEZONUL 2021-2022
– ar avea 16 echipe, 8 în play-off și 8 în play-out, cu sistem belgian, în care câștigătoarea din play-out poate juca pentru un loc de cupă europeană

„Variantele despre care v-am spus sunt ideale din punctul meu de vedere. Am avea peste două sezoane un campionat de 16 echipe, intens, cu multe meciuri. Ceea ce ar însemna că drepturile TV ar fi neschimbate, există miză pe toate fronturile”
Cornel Șfaițer, manager OSK Sepsi

„Astfel am aduce mai mulți oameni la stadion, există mai mult spectacol, mai multă tensiune. S-ar crea miză pentru toate formațiile, atât din play-off, cât și din play-out. De asta are nevoie fotbalul românesc, de spectacol, suporteri la stadion și infrastructură”
Cornel Șfaițer, manager OSK Sepsi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *