Botoșăneanul care a renunțat la o afacere de succes pentru pictură își expune creațiile la Cluj

Cezar Dron, la inaugurarea expoziției sale de la Botoșani

Botoșăneanul Cezar Dorin Dron, cel care a renunțat la o afacere de succes în domeniul producției de mobilă, pentru pictură, va avea o expoziție a lucrărilor sale la Cluj. Evenimentul va avea loc luni, 16 martie, de la ora 18.00, sub denumirea „Metafore cromatice a artistului Dron Dorin Cezar”.

Expoziția va fi deschis în perioada 16- 20 martie, iar vernizajul va fi prezentat de jurnalistul Demostene Șofron.

Îl am ca model în artă pe marele Eminescu. Chiar dacă n-a pictat, dar în poezie, prin opera lui, a știut să se adreseze atât omului simplu, fără studii filologice, căruia îi place muzicalitatea, ritmul, compoziția versurilor, dar și oamenii, să spunem cu pregătire în domeniu, care pot depista mesajul filologic, filozofic al poeziei. De aceea, am încercat, prin lucrările mele, să transmit niște trăiri și niște sentimente, iar dincolo de imagini sunt niște mesaje pe care vă invit să le descoperiți singuri”, spunea Cezar Dron, la ultima expoziție, pe care a avut-o la Botoșani.

FOTO Botoșăneanul care a renunțat la o afacere de succes pentru pictură. Astăzi a deschis o expoziție alături de șefa Casei de Asigurări de Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *