FOTO Botoșăneanul care a renunțat la o afacere de succes pentru pictură. Astăzi a deschis o expoziție alături de șefa Casei de Asigurări de Sănătate

Un botoșănean, care a renunțat la o afacere de succes în domeniul producției de mobilă, pentru a se dedica picturii, a deschis, sâmbătă, 8 decembrie, o expoziție de pictură alături de șefa Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani, Carmen Nicolau, una dintre cele mai recunoscute pictorițe din județul nostru.

Vernisajul expoziției „Portrete & Imagini dincolo de suflet” a strâns la Galeriile de Artă Ștefan Luchian zeci de persoane, care au admirat creațiile celor doi artiști.

Evenimentul a fost prezentat de istoricul Gheorghe Median și muzeograful Ana Coșereanu.

Pasionată de frumos în general și, în mod aparte, de arta plastică, absolventă a Liceului de Artă din Brașov, Carmen Nicolau a ales pentru viață un alt domeniu de activitate, cel dat de studiile universitare cu profil economic și administrativ.

Lumea dură a cifrelor de afaceri, precum și munca desfășurată zilnic la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani au păstrat neatinsă partea sensibilă a talentului său nativ.

Cezar Dron este la prima sa expoziție. De câțiva ani a renunțat la firma sa de creare a mobilierului pentru a se dedica în totalitate pasiunii sale, aceea de a picta.

„Domnul are un foarte bun desen, o structură, o mână specială care face să contureze siluetele într-un mod cu totul deosebit”, a declarat Gheorghe Median, care a precizat că tablourile prezentate de Cezar Dron demonstrează că acesta este un „foarte bun grafician și ar putea să se exprime și pe această latură”.

Totodată, Median a remarcat știința pictorului în folosirea culorilor, dar și în folosirea planurilor și prim planurilor.

Îl am ca model în artă pe marele Eminescu. Chiar dacă n-a pictat, dar în poezie, prin opera lui, a știut să se adreseze atât omului simplu, fără studii filologice, căruia îi place muzicalitatea, ritmul, compoziția versurilor, dar și oamenii, să spunem cu pregătire în domeniu, care pot depista mesajul filologic, filozofic al poeziei. De aceea, am încercat, prin lucrările mele, să transmit niște trăiri și niște sentimente, iar dincolo de imagini sunt niște mesaje pe care vă invit să le descoperiți singuri”, a declarat Cezar Dron.

Expoziția cu tablouri realizate de Carmen Nicolau și Cezar Dron va putea fi vizionată până pe 19 decembrie. Intrarea este liberă.

 

One thought on “FOTO Botoșăneanul care a renunțat la o afacere de succes pentru pictură. Astăzi a deschis o expoziție alături de șefa Casei de Asigurări de Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *