Un botoșănean, noul rector al unei universități de prestigiu

Prof.dr. Gerard Jităreanu  a fost ales, miercuri, noul rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“. Născut în Havârna- Botoșani, acesta a condus universitatea deja în calitatea de rector timp de două mandate, în perioada 2004 – 2012, unul fiind incomplet, potrivit Ziarul de Iași.

Prof.dr. Gerard Jităreanu este primul rector din Iaşi care începe un al treilea mandat, respectând integral prevederile Legii Educaţiei Naţionale, care interzice cumularea a mai mult de două mandate consecutive.

Profesorul a explicat pentru „Ziarul de Iaşi“ că se va baza pe experienţa managerială pe care a căpătat-o deja în noul mandat. „Această experienţă cred că mă va ajuta să am un mandat în care să conduc universitatea, împreună cu echipa pe care o voi propune, spre realizări frumoase, să ajungem să fie o universitate de educaţie şi excelenţă în cercetare, să crească numărul de studenţi şi să se îmbunătăţească toate aspectele vieţii universitare“, a declarat prof.dr. Gerard Jităreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *