FOTO O femeie din Botoșani împlinește, astăzi, 100 de ani. Nu ia niciun medicament, dar a dezvăluit secretul longevității sale

O femeie din Botoșani împlinește pe 24 februarie, de Dragobete, 100 de ani de viață. Natalia Grigoraș, din satul Stroiești, comuna Lunca, s-a născut pe 24 februarie 1920, iar cu ocazia împlinirii a 100 de ani, toată familia s-a strâns lângă ea pentru a-i ura la mulți ani.

Nu a avut o viață ușoară. A trăit greu, a îndurat foamea, a trecut prin război și comunism, dar neajunsurile nu au făcut decât să o întărească. Cu multă dragoste, răbdare și credință, și-a crescut toți cei șapte copii: trei băieți și patru fete. Aceștia au bucurat-o la rândul lor cu 16 nepoți, 18 strănepoți și un stră-strănepot. Cel mai mare copil al doamnei Natalia are 79 de ani, iar cel mai mic 57 de ani.

Soțul l-a pierdut pe când avea 88 de ani. S-a stins din viață cu cinci luni înainte de a împlini și el 100 de ani. Fata cea mică a luat-o pe mama sa să locuiască alături de ea.

De ziua bunicuței Natalia, s-a strâns întreaga familie, dar și primarul comunei, pentru a o sărbători  la împlinirea unui secol de viață. I-au adus tort, i-au oferit flori, au deschis șampania, i-au dat cadouri și i-au cântat la mulți ani. Îmbrăcată în costum tradițional, doamna Natalia i-a privit cu drag pe fiecare în parte și pentru toți a avut câte o vorbă bună. Anii s-au dus, ridurile i-au brăzdat obrajii, puterile au mai lăsat-o, dar inima îi este la fel de caldă și primitoare, așa că toată atenția pe care i-o oferă cei din jurul său nu face decât să o bucure.

Primarul comunei i-a oferit un plic cu 500 de lei și o diplomă, alături de felicitările sale pentru modul exemplar în care își trăiește viața.

Secretul longevității sale

Doamna Natalia reușește să-și ducă zilele fără niciun medicament. Singura dată când a fost nevoită să ceară ajutorul medicilor a fost în urmă cu mai mulți ani, când a avut probleme la un picior, dar de atunci a revenit la vechile sale medicamente: legumele și fructele din grădină, ouăle și laptele proaspăt muls.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *