Comunicat de presă PSD: Acţiune de 8 Martie la Centrul de bătrâni din Leorda

Preşedinta femeilor PSD Botoşani, Doina Federovici, alături de bătrânele de la Leorda
Preşedinta femeilor PSD Botoşani, Doina Federovici, alături de bătrânele de la Leorda

Marţi, 8 martie, când toate femeile ar trebui  să primească  flori în semn de respect de mulţumire şi să primească mici atenţii,  Organizaţia Femeilor Social Democrate din judeţul Botoşani şi-a îndreptat atenţia şi le-a făcut o surpriză deosebită, doamnelor instituţionalizate în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Leorda dar şi implicit doamnelor care îşi desfăşoară activitatea  în slujba lor.

Dacă poate noi toate suntem sărbătorite de soţii noştri, de colegii noştri, de copiii noştri, din păcate pentru doamnele din acest centru, practic  cuvântul sărbătorire nu prea mai are mare relevanţă.  Am dorit să le arătăm că nu sunt singure, să le arătăm o dată în plus că nouă ne pasă.

 Pe lângă flori şi felicitări le-am oferit tot ceea ce este necesar pentru a le face pe aceste doamne în vârstă să zâmbească şi să uite pentru câteva clipe de grijile cotidiene. Am stat de vorbă cu ele şi le-am ascultat impresionantele poveşti de viaţă. 

Din cele 68 de persoane care locuiesc în acest centru 46 sunt femei, cea mai tânără are vârsta de 37 de ani iar cea mai în etate 99 de ani. Unele dintre ele locuiesc aici de peste 20 de ani şi au acceptat viaţa în centru ca pe o familie numeroasă – ne-a declarat Mariana Huţu – Şeful centrului.

Am dorit cu tot respectul pe care îl purtăm acestor persoane, să le transmitem cele mai calde urări de sănătate, de înţelegere şi de fericire. Să le ajute Dumnezeu şi să le dea puterea de care au nevoie să depăşească  toate necazurile de zi cu zi.

actiune PSD Leorda
Femeile din PSD, alături de angajatele de la Centrul de bătrâni din Leorda

Mulţumim pe această cale  doamnelor din organizaţia noastră care au fost prezente şi   s-au implicat în  realizarea acestui eveniment.

Ziua Internaţională a Femeii este sărbatorită în multe ţări din lume. Este o zi in care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a se face diferenţe pe baze naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice. In 1975, cu ocazia Anului Internaţional al Femeii, Naţiunile Unite au început să sărbătorească Ziua Internaţională a Femeii pe 8 martie. Doi ani mai tarziu, în decembrie 1977, Adunarea Generală a adoptat o rezoluţie ce proclama Ziua Naţiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pacea Internaţională. Adoptand aceasta rezolutie, Adunarea Generala a recunoscut rolul femeilor în eforturile de pace şi de dezvoltare şi a îndemnat la încheierea discriminării şi la participarea totală şi egală a femeilor.

Organizaţia Naţiunilor Unite  a proclamat perioada 1976 – 1985  Deceniul ONU pentru condiţia femeii.

DOINA ELENA FEDEROVICI

Preşedinte,

Organizaţia Femeilor Social Democrate din Judeţul Botoşani

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *