Botoșănean ars la buzunare, după ce a fost prins aruncând deşeuri din gospodăria proprie, pe malul pârâului Căcaina

În perioada 17-21 februarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități de informare cu privire la normele de protecție a mediului, dar și pentru identificarea persoanelor care abandonează deșeuri pe raza municipiului Botoșani.

În timpul controalelor, un cetățean din Botoşani a fost surprins în timp ce abandona din atelajul hipo, pe malul pârâului Căcaina, deşeuri rezultate din gospodăria proprie (gunoi de grajd, coceni şi resturi menajere). Pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 5.000 lei.

Potrivit prevederilor O.U.G nr. 195/2005 cetățenii au obligația de a nu arunca şi de a nu depozita pe maluri, în albiile râurilor, apele de suprafaţă şi în zonele umede deşeuri de orice fel; nerespectarea acestei obligații constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Acţiunile vor continua în perioada următoare, pe această cale facem un apel către cetăţenii din municipiu să sprijine misiunile organizate de poliţiştii locali, prin simț civic, atitudine şi respectarea legilor în vigoare, pentru un oraş curat, civilizat şi european”, se precizează într-un comunicat al Poliției Locale Botoșani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *