O avocată propune ca toţi părinţii din România să se oprească din lucru 10 minute pentru a cere înăsprirea pedepselor din dosarele cu minori

Avocata Sandra Grădinaru, din cadrul Baroului Iaşi, a lansat o provocare pentru toţi părinţii din România. Sub sloganul „Siguranţă pentru copiii României”, avocata propune un protest pentru a determina legiuitorul să înăsprească pedepsele din dosarele în care victime sunt minore, scrie Ziarul de Iasi.

Sandra Grădinaru a lansat apelul către părinţii din România prin intermediul social-media. Avocata din Iaşi, care, în trecut, a reprezentat pro-bono mai multe persoane nevoiaşe, a propus ca, pe 20 martie 2020, la ora 12.00, toţi părinţii din România să se oprească din activitatea lor pentru 10 minute şi să solicite:

1. Parlamentului României, înăsprirea pedepselor în cazul infracţiunilor săvârşite asupra minorilor.

2. Guvernului (Ministerul Afacerilor de Interne) şi Ministerului Public să trateze cu maximă responsabilitate dosarele în care sunt implicaţi minorii, în condiţii de urgenţă şi să facă toate demersurile pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

3. Investigatorii care greşesc în astfel de cazuri să fie excluşi din sistem.

„Propun ca toată lumea care se opreşte din activitate pentru 10 minute să scrie pe o coală de hârtie «SIGURANŢĂ PENTRU COPIII ROMÂNIEI» în semn de protest pentru lipsa de reacţie a autorităţilor şi să posteze mesajul pe orice reţea de socializare. Am ales data de 20.03.2020 (vineri) pentru organizarea acţiunii 20 martie este data echinocţiului de primăvară. Echinocţiul de primăvară simbolizează un nou început”, a precizat Sandra Grădinaru. 

De asemenea, crede avocata, ar trebui să fie constituite echipe speciale de anchetă în cadrul Poliţiei care să se ocupe de astfel de dosar. „În astfel de dosare nu se apelează la toate mijloacele de investigaţii prevăzute în codul de procedura penală, în dosarele de corupţie, de exemplu, se apeleaza cu uşurinţă la interceptări, dar în astfel de dosare nu”, a mai spus Sandra Grădinaru.

Aceasta consideră că autorităţile ar trebui să securizeze frontierele şi să nu mai permită atât de uşor ca minorii să poată fi scoşi din ţară, iar anchetele ce vizează minori ar trebui rezolvate în regim de urgenţă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *