FOTO Jandarm botoșănean, lăudat de ministrul Afacerilor Interne. I-a salvat viața unui bărbat

Plutonierul Ciotir Bogdan, din cadrul Jandarmeriei Botoșani, a fost evidențiat de ministrul Afacerilor Interne în cadrul bilanțului activității Jandarmeriei Române în anul 2019. Acesta a fost lăudat pentru modul său de a acționa, pentru a salva viața unui om.

La începutul lunii octombrie, jandarmul a acționat împreună cu agentul șef adjunct de poliție Alexandru Lucian pentru salvarea vieții unui bărbat care își provocase răni cu un cuțit în zona gâtului, aplicând măsurile de prim-ajutor necesare pentru oprirea sângerării până la sosirea unui echipaj medical.

Cei doi au dat dovadă de un comportament exemplar.  Botoșăneanul și-a înfipt un cuțit în zona gâtului după o ceartă cu familia, iar fiul său a cerut intervenția imediată a autorităților. Primii ajunși la fața locului au fost agent șef adjunct de poliție Lucian Alexandru și plutonier de jandarmi Bogdan Ciotir, care l-au găsit pe bărbatul de 57 de ani într-o baltă de sânge.

Fără să stea pe gânduri, polițistul și jandarmul au sărit în ajutor. Ei au aplicat presiune cu un prosop în zona gâtului. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a fost operat de urgență. Acum, botoșăneanul care încerca să își ia zilele este în stare stabilă.

 

FOTO Eroi în uniformă! Ei sunt polițistul și jandarmul care au salvat un om de la moarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *