Un ofițer de poliție din Botoșani a devenit șef în Poliția din Iași

Biroul Rutier Pașcani are, începând cu data de 1 februarie, o nouă conducere. Este vorba despre Comisarul-șef Manta Vasile-Bogdan, sub coordonarea căruia structura se va afla timp de 6 luni de zile.

Comisarul-șef Manta Vasile-Bogdan s-a născut la Pașcani în anul 1975. Este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 1998, profil Cercetări Penale, la zi, cu media 9.33. Concurenţa la admitere a fost de 20 de persoane pe un loc, scrie bittv.info.

După absolvirea studiilor, fost repartizat la Poliția Capitalei, Serviciul Cercetări Penale, unde a activat între anii 1998 si 1999. În acest timp a instrumentat dosare penale pe toate liniile, inclusiv rutier.

Între anii 1999-2016 a lucrat la IPJ Botoșani, 10 ani de zile ani în cercetări penale și 7 ani de zile în cadrul Biroului Control Intern. În anul 2016 a fost împuternicit șef Birou Control Intern.

Tot în anul 2016 a venit la IPJ Iași, în cadrul Biroului Control Intern.

În luna octombrie 2016 a fost împuternicit, pentru o perioada de 6 luni de zile, ca șef al Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv Iași (C.R.A.P.)

În anul 2017, prin concurs, a devenit șeful C.R.A.P. Iași, unde a avut în subordine 40 de polițiști și a avut grijă de 60 de arestați.

La data de 1 februarie 2020 a fost împuternicit șef Birou Rutier în cadrul Poliției municipiului Pașcani, pentru 6 luni de zile.

Printre hobby-urile domnului Comisar-șef se numără fotbalul și ciclismul. De menționat este și faptul că timp de 4 ani de zile a studiat pianul la Şcoala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani.

Comisarul-Șef Manta Vasile Bogdan a preluat șefia Biroului Rutier Pașcani, după ce imputernicirea pentru o perioada de șase luni de zile a Comisarului Daniel Vârlan a încetat, iar acesta din urmă nu s-a manifestat în vederea unei prelungiri.

One thought on “Un ofițer de poliție din Botoșani a devenit șef în Poliția din Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *