Liderul de sindicat Virgil Bordei: Există o stare de neliniște în rândul polițiștilor botoșăneni

Liderul de sindicat al polițiștilor și președintele CNS Meridian, filiala Botoșani, Virgil Bordei, a declarat, miercuri, în cadrul Comisiei de Dialog Social care a avut loc la Prefectură, că există o stare de neliniște în rândul polițiștilor vizavi de acordarea pensiilor și salariilor în sistem.

El a spus că s-a creat o confuzie la nivel național privind pensiile speciale, în sensul că nu s-a spus clar cine sunt persoanele care beneficiază de aceste pensii.  

S-a creat o confuzie la nivel național privind pensiile speciale acordate polițiștilor. S-a luat în considerare acea sintagmă de statut special, nu că am beneficia de pensii speciale… Polișiștii, militarii primesc pensii militare și pensii de serviciu. Nu s-a precizat cine sunt persoanele care beneficiază de acea pensie specială, s-a creat o stare de nemulțumire privind pensiile și acordarea lor. Cei mai nemulțumiți cei aflați în prag de pensionare, care îndeplinesc condițiile”, a spus Virgil Bordei.

O altă îngrijorare a polițiștilor ține de acea majorare de salarii de care ar trebui să beneficieze de la 1 ianuarie 2020, respectiv 25% din diferența salariului din decembrie 2018 și grila din 2022.

Nu știm dacă se pune în aplicare sau nu. Colegii îmi transmit mesaje, întrebări și nu știu ce să le răspund”, a mai spus liderul de sindicat al polițiștilor. 

One thought on “Liderul de sindicat Virgil Bordei: Există o stare de neliniște în rândul polițiștilor botoșăneni

  1. Sincer, nu vad niciun motiv pentru care politistii sa aiba pensii speciale. In Franta, de exemplu, politistii ies la pensie la 55 ani, si aici ei sunt cu mult mai solicitati decat burtosii nostri ( voir les millions des arabes…). Singura grija a politistilor nostri este sa gaseasca strada cu cea mai deasa umbra pentru ca, se stie, siesta la soare strica tenul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *