Deputatul Tamara Ciofu arată cu degetul spre Iohannis: 5000 de tineri nu pot da rezidențiatul, iar elevii din școlile speciale nu primesc indemnizația mărită

Deputatul PSD, Tamara Ciofu, acuză faptul că din cauza președintelui Klaus Iohannis, care a refuzat să numească un ministrul la Educație, examenul de rezidențiat a fost amânat, iar elevii cu nevoi speciale nu primesc indemnizația mărită.

Una din cele mai importante probleme este amânarea examenului de rezidențiat pentru tinerii absolvenți ai facultăților de medicină din toată țara. Până acum la examenul de rezidențiat a crescut numărul de locuri și foarte mulți tineri au obținut locuri în specialitățile deficitare la nivel național. Anul acesta s-au scos 5000 de posturi, în special pe specializări deficitare: pediatrie, terapie intensivă și anestezie, chirurgie, neurochirurgie, dar care acum sunt temporizate în a fi ocupate de către președintele iohannis. Dacă s-ar fi nominalizat la timp ministrul, acest examen ar fi putut fi organizat cum este tradiția în prima săptămână din noiembrie. 5000 de tineri absolvenți de medicină, dar și alții din anii anteriori nu vor putea intra în rezidențiat și începe activitatea la începutul luniii ianuarie anul viitor, ceea ce este un lucru greu de acceptat”, a menționat deputatul botoșănean.

Tamara Ciofu susține că această temporizare a ministrului Educației creeză și o altă problemă legată de elevi care sunt în școlile speciale din România.

”Elevii care sunt în școlile speciale din România, care din cauza faptului că nu poate fi rezolvată o inițiativă, nu pot primi indemnizația școlară cu 50% mai mult ca până acum pentru că se încadrează în gradul de handicap. Ministrul trebuia să susțină inițiativa, dar nu avem ministru”, a adăugat Ciofu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *