FOTO Trei preoți din Botoșani premiați de IPS Teofan. Unul dintre ei a fost anchetat în beciuri în perioada comunismului. Vezi pentru ce!

Trei preoți din județul Botoșani au fost premiați de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei pentru că au înfruntat comunismul zidind biserici. Este vorba despre părintele Lucian Leonte, care a zidit o biserică în Botoșani între anii 82-89, părintele Ioan Manoliu, de lângă Săveni-  Botoșani – 1982 -89, cu mai multi bani stransi de la credinciosii din zona, a avut 10 reclamatii in acea perioada, dar a stiut sa le gestioneze, și părintele Eugen Lăzărescu de la Darabani, care a zidit o biserica in satul Carasa. Colaboratorul sau a fost anchetat si batut ca l-a ajutat, iar pe parinte l-au anchetat in beciuri. La sfintire i-au taiat curentul de la sonorizare.

Se apropie cu mila lui Dzeu sarbatorirea a 30 de ani de la evenimentele din decembrie 89. Putin cate putin trec anii si uitam de acea perioada de dinaintea lui 89. Veteranii de razboi s-au dus sau se duc unul cate unul. Cei care au patimit in inchisori de asmenea ne parasesc. Am socotit sa ne aducem aminte de cateva clipe luminoase care au razbatut in intunericul acelor vremuri: proetii care au zidit biserici inainte de 1989, in mod special la tara putin mai departe de ochii autoritatilor unde nu erau biserici sau se daramau”, a spus Teofan.

FOTO Mai mulți botoșăneni au mers să se închine la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași. „Am stat 17 ore până am trecut la raclă”

One thought on “FOTO Trei preoți din Botoșani premiați de IPS Teofan. Unul dintre ei a fost anchetat în beciuri în perioada comunismului. Vezi pentru ce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *