FOTO Zi istorică! Atenție, șoferi: a fost turnat primul kilometru de asfalt pe Autostrada „Moldova”

A început așternerea covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a început astăzi, 02 octombrie 2019, lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău.

Imaginile au fost surprinse la km 6+ 270 al șantierului, pe un sector experimental din zona localității Letea Veche, unde astăzi s-a așternut mixtură asfaltică pe 4000 mp (1000 m lungime, 4 m lățime). Mâine se va turna mixtură asfaltică pe o suprafață echivalentă, urmând ca așternerea să continuie în perioada următoare pe întregul tronson de 16,2 km prevăzut în regim de autostradă (Obiectul 1), care va face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Stăuceni, pe DN2.

Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova” (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea și 30 de luni execuția lucrărilor, pentru care constructorul oferă o perioadă de garanție de 84 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *