16 primării din județ, ținta unor controale ale inspectorilor sociali. Vezi motivul!

primarie sigla generic, stiri, botosaniCompartimentul de inspecție socială din cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Botoșani desfășoară, în această perioadă, o acțiune de control la nivelul comunelor.

 Controlul se desfășoară la nivelul compartimentelor de asistenţă socială organizate în subordinea consiliilor locale din 16 comune ale județului Botoșani.

Va fi verificat modul în care sunt îndeplinite atribuțiile legale, privind organizarea şi funcţionarea; protecţia şi promovarea drepturilor copilului, prevenirea şi combaterea violenţei domestice, persoanele adulte cu dizabilităţi, îngrijirea persoanelor vârstnice şi a persoanelor adulte aflate în situaţii de dificultate, beneficiile de asistenţă socială acordate de la bugetul de stat persoanelor aflate în dificultate.

Patru unități administrativ-teritoriale au fost verificate, iar inspectorii sociali au constatat și deficiențe, respectiv nu erau elaborate Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale de la nivel local şi planul anual de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate din bugetul consiliului local, nu erau asigurate toate elementele de accesibilizare a instituției.

În cazul a două UAT-uri, nu era respectat raportul de un asistent social la maximum 300 de beneficiari, fiind necesară angajarea de personal de specialitate asistență socială.

De asemenea, la patru UAT –uri, au fost identificate deficiențe privind identificarea și monitorizarea tuturor copiilor aflați în situații de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *