FOTO! Petre Daea a vizitat o fabrică de prelucrare a semințelor de cânepă din Dorohoi, care aparține unui avocat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vizitat, duminică, o fabrică de ulei de cânepă din județul Botoșani. Aceasta funcționează la Dorohoi și aparține avocatului Ioan Sălăvăstru.

Daea s-a declarat încântat de ce a văzut la Dorohoi și spune că va stimula interesul pentru această cultură prin subvenții mai consistente.

Fabrica de ulei de cânepă din Dorohoi este prima de acest gen din Regiunea Nord-Est.

Am fost la Dorohoi să văd o unitate de prelucrare a semințelor de cânepă prin extracția la rece a uleiului de cânepă, extrem de valoros și extrem de important. extrem de valoros din punct de vedere al calităților pe care îl are uleiul respectiv și important că această cultură are un grad de favorabilitate ridicată în Botoșani și de aici încolo trebuie să acționăm în stimulare producției, a suprafeței, a cultivării. Mă bucur că s-a reușit prin inițiativa unor oameni care s-au gândit la binele lor și la binele zonei să transforme această cultură într-o producție care se poate valorifica și de pe urma căreia poți să câștigi. Fiind alături de cultivatori, am discutat astăzi cu ei și pentru mine a fost o ocazie foarte bună să văd închegat acest lanț al valorificării într-un proces integrat unde sămânța din câmp este transformată în ulei și nu numai ulei, pentru a fi valorificată și astfel să stimulăm interesul pentru cultură și noi să venim prin subvenții mai consistente pentru cultura de cânepă”, a declarat ministrul Petre Daea.

La Dorohoi, ministruul Agriculturii a vizitat și piața agroalimentară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *