O botoșăneancă a fost numită prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iasi

Prof.dr. Lucia Cifor, actualmente prodecan al Facultății de Litere, a fost numită prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pe locul rămas liber după pensionarea prof.dr. Gheorghe Iacob. Aceasta se va ocupa de portofoliul Prorectoratului responsabil de licență și de activități de formare a personalului didactic din învățământul preuniversitar, scrie Ziarul de Iasi.

Numele acesteia a fost înaintat Senatului de către prof.dr. Mihaela Onofrei, rector în exercițiu al UAIC, în cadrul ședinței de joi, 13 decembrie.

Lucia Cifor s-a născut pe 10 noiembrie 1965, la Prăjeni, judeţul Botoşani. În anul 1987 a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Secţia română-germană.

Între anii 1996-1999 a făcut parte din echipa de redactare a Dicţionarului enciclopedic ilustrat. Din 1992 pînă în 2003 a fost membru în echipa proiectului Dicţionarul limbii române al Academiei Române. Totodată, a contribuit la realizarea Dicţionarului limbajului poetic eminescian. Semne şi sensuri poetice.

În prezent este profesor universitar şi prodecanul Facultății de Litere din cadrul UAIC, conform datelor de pe cuzanet.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *