Probleme semnalate la nivelul Poliției Botoșani: Posturi de poliție insalubre și carburant insuficient pentru misiuni

politisti multiLiderul Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor din Botoșani, Virgil Bordei, susține că polițiștii nu pot să ajungă de multe ori în misiunile pe care le au din cauza cotei insuficiente de carburant. El a spus, de asemenea, că în mediul rural sunt polițiști insuficienți și datorită faptului că posturile de poliție sunt insalubre. Declarațiile au fost făcute, vineri, în cadrul Comisiei de Dialog Social, care a avut ca temă siguranța cetățeanului, la care a participat prefectul Costică Macaleți, reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor din Botoșani. Liderul de sindicat a afirmat că degeaba Poliția a fost dotată cu mașini noi, dacă nu s-a dat și cotă de carburant mai mare.

like facebookDin situația prezentată astăzi, rezultă că accidentele rutiere în 2015 au crescut. Aș avea trei reproșuri la adresa șefilor mei, probleme pe care doresc să le transmită mai departe la minister. Una din cauze este cota de carburant insuficientă. Nu poți să patruleze 340 km cu 10 litri carburant. Când a fost cazul s-a suplimentat cota. Nu se poate. De ce trebuie să te duci să iei câte 50-100 litri, iar când s-a terminat iar trebuie să te mai duci. Să se mărească cotele de carburant, mai ales la structurilor operative: ordine publică și rutieră. Cota este insuficientă. În 2010-2012 erau 200 litri carburant și puteam să ne facem treaba. Ni s-au dat mașini noi, dar dacă nu dai și cota de carburant la ce folos”, a spus Virgil Bordei.

Liderul de sindicat al polițiștilor a mai acuzat faptul că multe din posturile de poliție din mediul rural se confruntă cu lipsă de personal, întrucât polițiștii nu vor să lucreze la țară.

La posturile comunale este deficit de personal. Foarte mulți tineri agenți vin de pe băncile școlii, ajung la posturi și datorită acelor posturi care aproape că sunt insalubre, bat la ușa șefilor și doresc să vină la oraș. Și acolo trebuie să se facă ceva, să le renovăm”, a adăugat liderul de sindicat.

Reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean, comisar șef Ilie Pânzaru, recunoaște că în mediul rural nu sunt suficienți polițiști și că cota de carburant primită este insuficientă, însă, spune el,  ”cu ceea ce avem trebuie să ne facem treaba și să asigurăm siguranța cetățeanului. Benzina poate ar trebui să fie mai multă, dar cu ceea ce avem ne descurcăm cum putem. Uneori lucrătorii din mediul rural mai pun din buzunar. Au fost cazuri”, a precizat Pânzaru.

Potrivit reprezentantului IPJ, în mediul rural, ar trebui să fie 222 de lucrători, însă 44 de posturi sunt libere.

Deci, 20% lipsă personal în mediul rural. Și este și fluctuația de personal. Au venit din alte județe și se caută soluții. S-a promis că în perioada următoare vor fi angajări”, a menționat Pânzaru.

Prefectul Costică Macaleți a spus că va face o informare către MAI pentru a ridica problema suplimentării cotei de carburant la nivelul IPJ Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *