Un expert a primit o amendă uriaşă după ce a tergiversat un mare dosar de evaziune

magistrati Tribunalul BotosaniUn expert a fost sancţionat de judecătorii Tribunalului Botoşani după ce a tergiversat un mare dosar de evaziune. Instanţa a decis sancţionarea expertului contabil Eugenia Dăscălescu cu 5.000 de lei după ce nu a depus la timp o experiză solicitată în dosarul în care firmele Cristal SRL, Milenium 2002 SRL şi Rom Oil SRL sunt anchetate de evaziune. În dosar sunt implicaţi fraţii Petrino şi Victor Purice, precum şi mama lor, Genoveva, care sunt acuzaţi de spălare de bani.

Expertiza în dosar a fost dispusă în luna martie şi trebuia depusă în luna mai, iar instanţa a acordat trei termene, până în septembrie, când a aplicat sancţiunea expertului.

like facebookPotrivit anchetatorilor, în perioada iunie- decembrie 2003, au creat un circuit financiar prin care sumele de bani obţinute prin săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală” au fost supuse unui proces de reciclare, ascunzând sau disimilând provenienţa sumei de 1.297.429 lei.

Dosarul este al doilea finalizat de procurori, după ce în luna mai, au fost trimişi în judecată pentru fapte asemănătoare ce au creat un prejudiciu de 2.124.941 de lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *