IŞJ interzice fondul clasei şi fondul şcolii

Inspectoratul Scolar Botosani isjInspectoratul Şcolar Judeţean interzice colectarea fondului clasei şi a fondului şcolii în unităţile de învăţământ. Anunţul a fost făcut, marţi, de Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al IŞJ. El spune că şi în anii anteriori au mai existat asemenea practici, însă de mule ori părinţii sunt cei care insistă să se strângă bani pentru diferite dotări în cadrul instituţiilor şcolare.

like facebook„Mesajul IŞJ este acela de a nu se strânge bani pentru fondul clasei, fondul şcolii şi pentru nimic altceva în învăţământ. Cadrelor didadictice le este interzisă colectarea de fonduri pentru şcoală. Dăcă părinţii sunt constituiţi într-o asociaţie şi vor să strângă fonduri nu-i putem împiedica, dar noi nu le cerem nici un ban şi nu este normal să contribuie financiar atâta timp cât în România învăţământul este gratuit”, a declarat Ciprian Manolache.

El mai spune că o astfel de practică este întâlnită în unităţi şcolare cu pretenţii unde părinţii au un statut financiar bun şi care se oferă să doteze o clasă. În astfel de situaţii nu ar cum interveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *