Fotbalist botoşănean pasionat de albine. Vezi ce credeau colegii despre el!

catalin bomba fundas viitorul derscaUn fotbalist botoşănean are o pasiune mai specială, iar colegii de echipă şi-au făcut o impresie total greşită despre el. Călin Bompa, de 23 de ani, fundaş la echipa Viitorul Dersca din liga a IV-a este pasionat de apicultură.

like facebookStoperul de 1,92 metri a ratat un meci fiindcă era plecat cu stupii la pădure, iar colegii au crezut că se droghează cînd i-au văzut înţepăturile de pe braţe

A început afacerea acum 4 ani. „Eram student la Educaţie Fizică, în paralel cu fotbalul. M-am interesat cît cîştigă un profesor de sport. Am auzit că 500-600 de lei, plus înjurături de la elevi şi alte probleme. Aşa că am căutat ceva alternativ. Am debutat cu 11 stupi. Acum am peste 300!””, spune Călin Bompa.

Păcăliţi de înţepături

Adică, estimat de un specialist care i-a vizitat stupii, 9 milioane de albine! Povesteşte că e cel mai tînăr apicultor din zonă. „Să ştii că e destul de periculos! Chiar dacă tot timpul utilizez costumul de protecţie, de multe ori sfîrşesc plin de înţepături pe mîini. Într-o zi, înainte de un meci, mi-au văzut colegii mîinile. «Ce faci, mă, te droghezi?!», au sărit toţi. Le-am explicat că e de la albine, dar m-au crezut cu greu”, povesteşte Călin.

Transhumanţa albinelor
La 1,92 metri, este fundaş de bază la Viitorul Dersca, locul 3 în ultimul sezon al „judeţenei” din Botoşani. Acum o lună, nu a mai ajuns la un meci: era plecat cu albinele la pădure! „Ştiu că pare amuzant”, recunoaşte Călin, „dar astea sînt metodele păstrate de ani. De obicei, căutăm zonele melifere, unde albinele găsesc plante bogate în nectar pentru o producţie mai bună. Aşa că luăm stupii şi îi descărcăm în pădure, cum ar fi pe lîngă salcîmi”, conchide fotbalistul.

„Este o meserie foarte grea, mai ales cînd o faci singur, aşa, ca mine. Şi cînd începi de la zero, fără să ai tradiţie în familie”
Călin Bompa, fundaş Viitorul Derşca

Sursa. Gsp.ro

3 este locul pe care e situată România în clasamentul producătorilor de miere în Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *