Exclusiv! Primărie vinovată de moartea unui taximetrist

accident taxi stancesti- BotosaniO primărie din judeţul Botoşani a fost găsită vinovată de moartea, în urmă cu peste un an, a unui taximetrist. Autoritatea locală, Primăria comunei Mihai Eminescu, ar fi trebuit să împrăştie material antiderapant, însă, pentru că nu a făcut-o, a fost sancţionată contravenţional de poliţişti.

Reprezentanţii Primăriei au contestat decizia în instanţă, însă judecătorii au menţinut procesul verbal întocmit de agenţii rutieri.

like facebookEvenimentul rutier s-a întâmplat pe data de 31 ianuarie 2013, când un taximetrist, Ioan Frunzuc, de 52 de ani, a decedat într-un accindent produs la ieşirea din Stânceşti spre Manoleşti.

Maşina în care acesta se afla, o Dacia Logan, a derapat din cauza poleiului, a rupt balustrada unui pod şi s-a oprit în albia unui râu. Taximetristul, Ioan Frunzuc, a ramas încarcerat în autoturism, fiind scos de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Martorii evenimentului susţineau că taximetrul, care se deplasa spre Stânceşti, rula cu viteză mică, însă şi şoferul a pierdut controlul asupra volanului, din cauza poleiului.

În urma anchetei, poliţiştii au sancţionat Primăria Mihai Eminescu cu o amendă de 1.470 de lei pentru că nu a dat cu antiderapant pe drumul acoperit cu polei. Reprezentanţii Primăriei au contestat sancţiunea menţionând că accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei cu care circula taximetristul.

Instanţa a respins contestaţia şi a menţinut sancţiunea dată Primăriei.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Exclusiv! Primărie vinovată de moartea unui taximetrist

  1. Aici exista si o latura penala. De ce nu se sesizeaza nimeni ? Sau pnl-istii „este” la putere ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *